Schermafbeelding 2023-03-21 om 09.50.00

22 mei

t/m 29 mei

Week van de Biologie

Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren organiseert het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) dit jaar de 6e editie van de week van de biologie. Het NIBI vindt het belangrijk dat steeds meer mensen meer weten van biologie. Omdat dat nodig is bij keuzes op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid en omdat het gewoon leuk en interessant is om meer te weten van het leven op onze planeet.

De Week van de Biologie vindt plaats van 22 t/m 29 mei 2023.

De Week van de Biologie bestaat uit een aaneenschakeling van (openbare) evenementen om alle Nederlanders kennis te laten maken met de nieuwste biologische ins en outs. Denk aan een kijkje in het lab waar hersenonderzoekers werken, bezoek een lezing over veroudering of doe mee met een fossielenwandeling op zondag. We doen dit samen met jullie allemaal: universiteiten, bedrijven en scholen die vol passie bezig zijn met biologie.

Binnenstebuiten bij Boerhaave

Tijdens de Week van de Biologie zijn er allerlei leuke dingen te doen bij Rijksmuseum Boerhaave. Bij de Botten Buddy workshop bouw je een levensgroot skelet, neem hem mee naar huis en zet hem aan de keukentafel. Speel een echte cellen-detective en speur aan de hand van een omschrijving de juiste cel op. Let op kleuren, afmetingen, vorm en functie… kan jij ze allemaal matchen? Voor je jongere broertje of zusje is er een speciaal cellen-memoryspel.

Locatie

Door heel Nederland

Datum

22 mei

t/m 29 mei

Meer evenementen