Schermafbeelding 2023-03-12 om 13.19.54

1 januari

t/m 31 december

Wandel in de voetsporen van Antoni van Leeuwenhoek door de binnenstad van Delft

Wetenschap in de 17e eeuw

Laten we een stap terug in de tijd nemen, naar de tijd dat de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën een bloeiende handel doormaakte. Delft was de thuisbasis van een kantoor (kamer) van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld; de schilderijen van kunstenaars als Johannes Vermeer en Pieter de Hooch; en een ontluikende wetenschappelijke wereld met personen als Hugo de Groot en Reinier de Graaf. Er was hier een groeiend en bloeiend netwerk van wetenschappers en kunstenaars.

De grondlegger van de microbiologie Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) deed zijn wetenschappelijk onderzoek naast het dagelijkse werk waarmee hij zijn brood verdiende. Met zelfgebouwde microscopen ontdekte hij als eerste onder meer bacteriën en spermatozoïden. Hij was de grondlegger van de microbiologie. Deze wandeling voert je langs de hoogtepunten van Delft in de Gouden Eeuw, het decor van de wetenschappelijke revolutie mede door Van Leeuwenhoek gestart.

https://www.delft.com/routes/follow-in-the-footsteps-of-antoni-van-leeuwenhoek

Science in the 17th century

Let’s step back in time, to when the Republic of the Seven United Provinces was experiencing a boom in trade. Delft was home to an office (chamber) of the Dutch East India Company, the first listed company in the world; the paintings of artists such as Johannes Vermeer and Pieter de Hooch; and the world of science of figures such as Hugo de Groot and Reinier de Graaf. There was a network of scientists and artists.

The founder of microbiology
Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) did his scientific research alongside the everyday work with which he earned his living. Using microscopes he built himself, he was the first to discover bacteria and spermatozoids, among other things. He was the founder of microbiology.

This walk takes you past the highlights of Delft in the Golden Age, the setting of the scientific revolution started partly by Van Leeuwenhoek.

https://www.delft.com/routes/follow-in-the-footsteps-of-antoni-van-leeuwenhoek

Locatie

Delft Binnenstad

Datum

1 januari

t/m 31 december

Toeslag

Gratis

Meer evenementen