A3-poster-2023

15 februari

t/m 31 mei

Eén vierkante meter natuur

Beerdiertjes, springstaartjes, dwarsdoorsneden van rietstengels, raderdiertjes, mos, gras en schimmels: dat en meer is onder de microscoop van verbazingwekkende schoonheid. In een Delftse zaal vol panelen tonen microscoopfoto’s wat voor ongeziens je in, op en boven één vierkante meter poldernatuur kunt vinden. De foto’s worden begeleid door verhelderende teksten met bijzonderheden over dieren, planten en organismen die in deze poldernatuur zijn te vinden. Zo geschreven dat ook leken en kinderen begrijpen hoe dit allemaal werkt.

Deze microscopische poldernatuur in natuurgebied De Delftse Hout ligt op een steenworp afstand van het Berkelse Meer waar Antoni van Leeuwenhoek in de 17de eeuw ontdekkingen deed die de wetenschappelijke wereld versteld deden staan.

Bezoekers kunnen zichzelf even Antoni wanen: op de tentoonstelling staan voor bezoekers professionele microscopen klaar met preparaten uit de polder.

‘Eén vierkante meter natuur’ is een co-productie van het Nederlands Genootschap voor Microscopie en Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft.

Tot en met eind mei in Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6, 2626 LJ Delft.

Locatie

Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6, 2626 LJ Delft

Datum

15 februari

t/m 31 mei

Meer evenementen