slotdag-kom-kijken

Lezingenreeks op de slotdag van tentoonstelling KOM KIJKEN

Op de laatste openingsdag van de tentoonstelling “KOM KIJKEN”, hebben we een speciale traktatie voor alle bezoekers van de tentoonstelling in de Oude Kerk Delft in petto. We verwelkomen twee bijzondere sprekers die ons meenemen op een boeiende reis door de tijd met écht Delftse verhalen.

Over grom, krebben en stille putten, afval in Delft door de eeuwen heen

Lezing door Steven Jongma, stadsarcheoloog Erfgoed Delft

13:00 – 14:00

Stinkende stegen en open riolen: dat is vaak het eerste beeld dat bij mensen op komt als ze denken aan het stadsleven in het verleden. Maar klopt dat ook? Wat weten we eigenlijk over hoe Delft in het verleden omging met haar afval? Wanneer verschenen eigenlijk de eerste riolen, hoe werkt een beerput en wat zijn de stille putten precies? Waren de grachten vroeger nou schoon of smerig, en is afval scheiden eigenlijk wel zo modern? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen komen aan bod in de lezing “Over grom, krebben en stille putten; afval in Delft door de eeuwen heen” door stadsarcheoloog Steven Jongma van Erfgoed Delft.

Panelen van een Paviljoen van Delftsche Nijverheid

Lezing door Marcel van Dien, projectleider Paviljoen van Delftsche Nijverheid, Museum van Marken

15:00 – 16:00

Ontdek het volledige verhaal achter het reclame-paviljoen van Jacques Van Marken uit 1900. Bereid je voor op een boeiend avontuur waarin we ontdekken hoe een schuur in Sion uiteindelijk dit demontabele kunstwerk bleek te zijn. Leer hoe de panelen van het paviljoen werden herontdekt in een kas en wat er daarna mee gebeurde. Ontdek de intrigerende geschiedenis achter dit Paviljoen van Delftsche Nijverheid. Kortom, een verhaal dat je niet wilt missen en dat de moeite waard is om live te horen en te zien!

De lezingen zijn gratis te bezoeken met deze voucher, je hoeft je niet vooraf te registreren, zorg echter wel dat je op tijd aanwezig bent. Laat deze voucher bij de ingang van de Oude Kerk Delft zien voor toegang. Let op! Het is redelijk koud in de kerk eind oktober, dus trek warme kleding aan bij je bezoek.